Sistemi grejanja i hlađenja za posebne namene

Neva

Značajno produžite upotrebu različitih sportskih terena i van sezone

Upotreba sistema za grejanje i hlađenje travnjaka Neva kompanije Uponor može da značajno produži upotrebu fudbalskih terena, klizališta za hokej, klizališta, skijaških tunela i drugih sportskih terena u nepredvidivim klimatskim uvetima. Neka umetna trava ostane zelena cele godine ili klizalište zaleđeno tokom cele zimske sezone. Sistemi Neva kompanije Uponor mogu da se upotrebljavaju kao sistemi za hlađenje i grejanje.

Mogu da se projektuju za snagu hlađenja i/ili grejanja od nekoliko vata do 500 vata po kvadratnom metru. Potrebna snaga zavisi od lokacije i svrhe sistema. Unutrašnji sistemi mogu da zahtevaju različitu snagu. Veličina sistema se obično projektuje u skladu sa tzv. Tichelmann principom kako bi se u petljama sistema održavao jednaki pad pritiska.

Dubina postavljanja i udaljenost od središta između cevi petlje odabiraju se u skladu sa potrebnom snagom sistema. Nakon utvrđivanja potrebne snage potrebno je odabrati distribucijske cevi odgovarajuće veličine i cc-udaljenost za ogranke. Dužina cevi u rolni odabire se tako da se može uz minimalni otpad seći na dužine potrebne za određeno mesto.
uponor neva lawn heating

Zagrevanje sportskih terena: činjenice

  • produžava trajanje sezone
  • alternativa neškodljiva za okolinu
  • može da se koristi za grejanje i hlađenje