Uponor Srbija
Za sva pitanja kontaktirajte nas na: podrskakupcima@uponor.com
Novosti

Pouzdana i sigurna cev više od 30 godina!

Pročitajte više o istoriji Uponor višeslojnih sistema cevovoda.

Revolucija oko cevi

Nazad na vesti
To nije bila ništa manje od revolucije u instalacijskoj tehnologiji: Uponor je 1990. godine predstavio tržištu svoju prvu preklopljenu, zavarenu, višeslojnu, kompozitnu cijev (MLCP). 
Bile su prikladne za široki spektar primjena u instalacijama za pitku vodu i grijanje, nudile su poboljšanu stabilnost, malu težinu, a uz to su bile lagane i štedjele su vrijeme. Instalateri su stoga novim višeslojnim cijevima bili u višestrukom dobitku.
Bilo je mnogo pozitivnih povratnih informacija kupaca ali Uponor inženjeri išli su i korak dalje te je tako prvi prešani spoj za Uponor MLC cijevi uslijedio već 1993., a 2001. prvo prešanje s integriranim testom sigurnosti. 
Što se tiče sigurnosti, Uponorovi inženjeri dokazali su da čak i vizualno male prilagodbe mogu imati velik utjecaj: Tako je kodiranje boje identifikacijskim pritiskom, uvedeno 2007. godine, još jednom donijelo jasan plus za pouzdanu i sigurnu obradu cijevi. Napokon, 2013. godine u tvornici u Zella-Mehlisu u Njemačkoj, 
Uponorovom centru kompetencija za višeslojne kompozitne cijevi, proizvedena je prva bešavna višeslojna kompozitna cijev Uni Pipe PLUS. S radijusom savijanja do 40 % čvršćim, Uponor je još jednom ispisao povijest kompozitnih cijevi. 
Do danas je proizvedeno i uspješno instalirano više milijuna metara višeslojnih cijevi - često u kombinaciji s inovativnom generacijom a S press PLUS fitinga
Uponor predstavlja S press PLUS fiting na ISH 2019.

U protekla tri desetljeća Uponor je više puta uspio donijeti trajne promjene na tržištu tehnologije ugradnje. Ono što je započelo s Uponor višeslojnom kompozitnim cijevima 1990. godine, sada je postalo čitav svijet proizvoda inovativnih sistemskih rješenja - priča o uspjehu kojoj nema premca.