Uponor Srbija
Za sva pitanja kontaktirajte nas na: podrskakupcima@uponor.com
Sistemi grejanja i hlađenja za posebne namene

Meltaway otapanje prilaza od snega i leda

Preciznost čak i pod snegom i ledom

Kad god je potrebno de se zimi zaštite spoljašnje površine od snega i leda kao što su automobilski prilazi, ulice za hitni pristup, parkirna mesta, pešačke zone, mostovi, ulična čvorišta, raskršća ili heliodromi, tu je sistem za otapanje snega i leda kompanije Uponor koji se ugrađuje u tlo. To znači da uopšte nema potrebe za čišćenjem snega lopatama, što svakako iziskuje mnogo vremena, kao ni sa ekološkim otapanjem leda solju ili peskom. Automatski upravljački sistem se zagreva samo po potrebi, danju i noću.

Za rad sistema za otapanje snega i leda kompanije Uponor je potrebna samo voda minimalne temperature od +35 °C. To znači da je moguće da se upotrebe različiti izvori toplote, uključujući povratnu vodu područne mreže za grejanje, otpadnu toplotu iz različitih postupaka, toplotne pumpe itd. Toplota iz bilo kojeg prikladnog izvora može da se putem izmenjivača toplote prenese u sistem za otapanje snega i leda kompanije Uponor. Elementarni dizajn sastoji se od cevi PE-Xa c/c 250 mm i industrijskih razdelnika kompanije Uponor.

Temeljno načelo sistema za otapanje snega i leda je jednaka udaljenost svih petlji od određenog razdelnika. Time se omogućava ravnomerna raspodela toplote bez upotrebe prigušnih ventila. Za distribucione cevi potrebno je da se upotrebe predizolovane cevi kompanije Uponor za industrijske zgrade. Sistem za otapanje snega i leda kompanije Uponor može da se koristi za toplotnu snagu do 350 W/m2. To zavisi o geografskoj lokaciji i zahtevima sistema. Zahvaljujući našim istraživanjima i dugogodišnjem iskustvu uvek možemo da preporučimo optimalno rešenje. Dubina instalacije i udaljenost petlje se prilagođavaju odgovarajućem sistemu.

Pogledajte kako izgleda zimi travnjak na stadionu Maksimir.

uponor meltaway snow and ice melting installation

Otapanje snega i leda na prilazima, parkiralištima, mostovima

• sistem nudi maksimalnu sigurnost 24 sata dnevno
• automatsko otapanje leda, nema više čišćenja snega lopatama
• zaštita površinskih područja od oštećenja
• mogućnost upotrebe industrijske otpadne toplote
• brza i jednostavna ugradnja uz PEX cevi kompanije Uponor
• dostupan je potpuni sistem sa svim komponentama
• smanjena mogućnost padova i klizanja