Uponor Srbija
Za sva pitanja kontaktirajte nas na: podrskakupcima@uponor.com
NOVA UPONOR BIM PLATFORMA

Sve za digitalno projektovanje na jednom mestu

 

Informaciono modeliranje zgrada (BIM) znači digitalizaciju niskogradnje i prelazak sa konvencionalnih metoda na projektovanje procesa izgradnje u digitalno okruženje. Ovo izaziva mašinske dizajnere da reše složene zadatke projektovanja i izgradnje sa što je moguće više detalja i efikasnosti. Uponor je stoga razvio novu BIM platformu koja dizajnerima i dizajnerima nudi optimalnu podršku pri radu sa BIM-om. Platforma obuhvata kompletnu biblioteku (biblioteku) proizvoda u otvorenim standardima, kao i pametne alate za efikasnije planiranje u Reviti i pouzdan servis naših BIM stručnjaka.

 

Biblioteka sadrži najnovije BIM modele za sve Uponor proizvode i sisteme za higijensko snabdevanje pijaćom vodom, energetski efikasno grejanje i hlađenje i pouzdane lokalne sisteme distribucije toplote. Sve karakteristike, veličine i verzije proizvoda su prijavljene na istom modelu. Model sadrži ne samo 3D geometriju, već i druge informacije kao što su tehnički atributi, identifikacije i broj artikala po paketu. Uponor proizvodi su dostupni u više CAD i BIM formata, kao što su Revit, IFC i DVG. Zahvaljujući integrisanim openBIM industrijskim standardima, podaci se mogu koristiti i deliti u različitim softverima, dajući dizajnerima slobodu da učestvuju u bilo kom BIM projektu, bez obzira na softver koji koriste drugi akteri projekta.

Uponor dodatno nudi alate koji automatizuju i optimizuju proces projektovanja u najčešće korišćenom BIM softveru Revit. Na primer, korisnici mogu da koriste dodatak da integrišu celu BIM biblioteku direktno u Revit, što im dodatno olakšava pronalaženje pravih objekata, njihovo pozicioniranje i uređivanje, pa čak i razvoj čitavih sistema.

Kupci dobijaju podršku u dizajnu Uponor sistema od našeg iskusnog servisnog tima. Na zahtev, Uponor BIM stručnjaci takođe mogu pružiti podršku u svakoj fazi projekta. Sve ovo poboljšava kvalitet, efikasnost i sigurnost procesa planiranja - i na kraju koristi građevinskim projektima, klijentima i korisnicima.

Nazad na vesti