Uponor Srbija
Za sva pitanja kontaktirajte nas na: podrskakupcima@uponor.com
VESTI IZ UPONORA

Vesti

Izgradnja održivih i energetski efikasnih zgrada
Evropska energetska kriza dovela je ceo kontinent u svojevrsnu „nepravednu prednost“.
Sa jedne strane, imamo neviđenu ekonomsku i energetsku krizu koja je izazvala ogromna poskupljenja u gotovo svim oblastima života. Sa druge strane, ova situacija je primorala sve – od političkih lidera do građana – da ubrzaju svoje planove za uvođenje zelene energije i pomere ih iz „bliske budućnosti“ u „sadašnji trenutak“.
 
Sajber napad na Uponor

Dana 5. novembra 2022. Uponor je bio izložen sajber napadu koji je uticao na operacije u Evropi i Severnoj Americi. Uponor radi na svojim uspostavljenim protokolima kako bi mreže ponovo pokrenule i bezbedno funkcionisale.

Uponor PEX cevi pune 50 godina

Godine 1972. Uponor je lansirao prvu PEX cev na svetu i napravio revoluciju u čitavoj industriji. 50 godina kasnije, cevi su dokazano otporne, prilagodljive i ne samo u upotrebi, već i dalje predstavljaju osnovu za dalje održive inovacije.

Partnerstvo sa Uponorom
Ventrade International jedna je od najuglednijih mađarskih kompanija koje nude usluge građevinskog inženjeringa. Kompanija je primarno usmerena na projektovanje i izgradnju industrijskih i mašinskih sistema, pokrivajući instalaciju, distribuciju kao i servis HVAC opreme.

Nudeći širok raspon inženjerskih usluga, od planiranja do izvođenja i održavanja, Ventrade veliku pažnju posvećuje potrebama svojih kupaca. Najistaknutija osobina ove kompanije je pružanje brze i učinkovite implementacije HVAC opreme. Uz ovakav pristup usmeren na kupca, organizacija stalno raste, pri čemu joj prihodi trenutno prelaze 10 miliona eura na godišnjem nivou.
 
Uponor Corporation imenuje Thomasa Fuhra za glavnog tehničkog direktora
Kao ključni korak u napredovanju svoje strategije, Uponor Corporation najavljuje različite organizacione promene koje će stupiti na snagu 1. oktobra 2022.

•    Thomas Fuhr (mr. sc.) preuzima ulogu glavnog tehničkog direktora (CTO) i člana Izvršnog odbora
•    Nova tehnološka organizacija biće odgovorna za inovacije, održivost, proizvodnju i lanac snabdevanja

 
Održivo, agilno i uspešno sa Uponorom
Sektor građevinarstva i HVAC prolaze kroz ogromnu transformaciju koju definišu četiri glavna trenda: promenjeni zahtevi kupaca, izbor adekvatne opreme i praćenje tehnoloških trendova, nedostatak kvalifikovanih radnika i klimatske promene. Sa ovakvim izazovima je teško raditi, a posebno biti konkurentan. Sa druge strane trgovci, instalateri, projektanti, arhitekte, građevinari i investitori koji rade sa Uponor-om imaju prednost. Kao odgovor na negativne tržišne trendove, Uponor je razvio pristup koji pomaže svojim partnerima da prežive i napreduju fokusirajući se na:
• Rešenja usmerena na korisnika za upravljanje energijom, grejanje, vodovod i hlađenje
• Inovacije i tehnološki napredak
• Ulaganje u partnersku mrežu i odnose zasnovane na poverenju, win-win filozofiji, vrhunskoj obuci i podršci
• Održiva rešenja za zeleniju budućnost
Pročitajte celu priču da biste saznali zašto partneri vole da rade sa Uponorom.
Savršena temperatura prostora tokom cele godine

Postizanje konstantno ugodne temperature u zatvorenom prostoru više nije luksuz. Danas se optimalni nivoi temperaturne udobnosti – to jest osećaja toplote ili hladnoće u prostoru – smatraju nužnim u svim vrstama objekata: stambenim, industrijskim i poslovnim zgradama, privatnim kućama te rezidencijama sa više stambenih jedinica. Različite studije pokazuju da temperaturna udobnost spada u najvažnije uslove prilikom stvaranja maksimalnog osećaja udobnosti i zadovoljstva u nekom prostoru.

Uponor Republika Srbija

Uponor Adria se pobrinuo da svi klijenti i partneri iz Republike Srbije imaju online pristup svim informacijama o Uponor proizvodima i uslugama

Uponor "Live Talks" počinje krajem oktobra

U narednim mesecima, Uponor će biti domaćin besplatne serije digitalnih događaja pod nazivom „Razgovori uživo“. Novi onlajn format počinje 28. oktobra, a u prvoj epizodi razbijamo uobičajene mitove o termo trafostanicama.

Distributivne mreže niskih temperatura

Sa Ecoflex VIP, Uponor je nedavno pokrenuo industrijsku inovaciju za distributivne mreže i lokalnu distribuciju grejanja. Cevi imaju najnižu Lambda vrednost na tržištu, zahvaljujući svom inovativnom izolacionom materijalu. Njegova izolaciona svojstva su deset puta bolja od izolacije od meke pene i pet puta bolja od izolacije od tvrde pene. Pročitajte više u stručnom članku koji je napisao Michal Vimr, direktor marketinga proizvoda LHD, Uponor GmbH